Det regnar igen.

Jag visste väl att det inte skulle ta så lång tid innan jag skulle bli uttråkad. Det finns inte så mycket att göra i denna lilla by. Men det kommer bli bättre om sisådär en vecka. Fast just nu är livet ganska segt. Igår gjorde jag inte mer än att promenera en och en halv timme i regn. Av någon anledning fann jag det jätte skönt. Idag har jag inte gjort så mycket heller. Tog en promenad till skolan och mötte upp Zoe och vi blev upplockade av inte hennes morfar utan gammel morfar. Jag var mäkta imponerad av hennes gammel morföräldras pigghet. Vi åkte i alla fall hem till dem för en fika och tittade på cricket på Tv. Väldans mysigt.

Här har ni en bild på mig och Claudine som togs för några veckor sedan.

Polen och Holland och Geometri och Geografi

Idag var det den där dagen i Sverige där vi står och sjunger den blomstertid nu kommer och kramar om lärarna och vännerna innan vi kliver ut från skolan med leenden på läpparna. Men här? Vad var speciellt med den där sista dagen i skolan? Jag fick sommarlovsläxor i year 12 engelska. Jag gick hem som att det vore en helt vanlig dag. Så just nu kan jag inte riktigt förstå att det väntar 11 veckor av frihet.

Vid fyra- tiden blev jag i alla fall upplockad av en taxi jag och två till beställt eftersom det inte existerar kollektivtrafik här, värdföräldrarna jobbade och cykeldäcken var inte pumpade. Övervägde seriöst att cykla drygt 5 km i denna värme även fast jag inte visste vägen men min värdsyster förbjöd mig. Det kan ju inte vara värre än turerna till stallet och Elfvik under sommarmånaderna tänkte jag men ja, det kanske var lika bra att jag aldrig behövde ta reda på det.

Taxin tog oss i alla fall till Green Hill Lake där solen sken och vattnet var varmt. Och gult. Detta är nämligen första året på länge som sjön är helt vattenfylld så botten har färgat vattnet och dragit med sig diverse växter. Men någon fördel ska det ju vara att det har regnat så mycket eftersom det nu finns ett djup i sjön! Där hängde i alla fall jag och sisådär 10 andra glada själar resten av eftermiddagen och en bit in på kvällen. Plaskade runt i vattnet, gjorde upp en brasa, pratade och skrattade.

Måste väl berätta en av dagens höjdpunkter som var när Annie säger "Demi your f*uckhead it's called HOLLAND not POLAND" och Demi börjar gapskratta åt henne eftersom Annie trodde att det var samma land. Hon utbriser då "ANNIE I know my geometry!!!" Jag vänder mig då frågade mot Lenáh och säger att hon väl ändå måste mena geography... Ja. Geografi- kunskaperna är inte de bästa i detta land men oj så många skratt de bjuder på.

Önskar att jag hade bilder. För himla fint var det. Allt. Tror det kommer bli fler kvällar där. Jag hoppas det i alla fall.

Förattvara på densäkrasidan...

...så kommer bloggen stå tom denna vecka. Bara så ni vet.

Så var det klart.

Ikväll sover jag hos Zoe, något som jag om ett par veckor kommer göra varenda kväll resten av min vistelse här... Sista examen är skriven. Sista dagen i year 11 är avslutad. Nu återstår två dagar av year twelve och sen LOV.

Sophie, jag önskar att jag kunde visa fler bilder men jag har ingen kamera längre så kan mest bara kopiera det som finns på facebook eller det vänner skickar... Här kommer i alla fall en bild från en lunch i skolan. Egentligen får elever inte vistas inomhus men det regnade och var kallt så vi hittade detta lilla utbrymme att sitta i. Alltid lika intressant varje regnig dag, då springer eleverna runt i korridorerna och gömmer sig för de patrullerande lärarna som vandrar runt i gula västar och låser klassrum och skickar ut elever de hittar i olåsta klassrum.


Monique, jag, Mollie, Gab, Zee, Maddy och Din.

Harry Potter

Igårkväll åkte jag spontant till Harry Potter preimären efter att Lenáh smsat mig och frågat om jag ville hänga med. Så klockan 11 på kvällen begav jag mig iväg till biosalongen och mötte euntisiastiska fan som helt ignorerade det faktum att vi idag hade fler exams. Så klockan 12:01 körde bion igång och några minuter senare hackade hela filmen så vi missade ett par scener. Men sedan var vi alla fast. Det måste ju vara den dystraste och mörkaste filmen i hela serien men ändå. Den var bra. Så jag kom hem klockan halv tre och blev väckt klockan åtta. Härligt. Men det var det helt klart värt. Det är ju Harry Potter för sjutton! I övrigt är det där med examweek något ganska skönt. Idag till exempel har jag tillbringat största delen av dagen med att hänga med folket i skolan och spelat basket i vänten på nästa prov.

Nu är jag hemma och väntar på att få besök av min kontaktperson. Nervössomtusan. Loggade för övrigt precis in på spotify och möttes av två nya spellistor ganska väldigt internt kallade "För det blir ju alltid bättre!" och "As we say in Sweden". Den där Lousie är ju allt bra påhittig och himla bra. Fanns helt klart många fördelar med att låta henne logga in på mitt konto för att aktivera det från Sverige. Så nu sitter jag i min säng med svensk musik som strömmar ut ur högtalarna och bara ler!

Föresten känns det bara som att jag skriver på om ingenting. Ni kan väl kommentera lite? haha Något jag borde skriva om? Ni är ju trots allt ett ganska bra gäng som klickar in er här varje dag så det måste väl finnas något ni undrar över om ni nu läser så pass ofta.



Exams

Nu är exam- week igång därmed otaliga timmar stirrandes på papper med frågor jag inte förstår. Dock har samtliga lärare sagt att jag inte behöver oroa mig utan att dem kommer godkänna mig ändå haha.

Igår slutade jag vid lunch och hade ingen energi överhuvudtaget så jag gick hem och gjorde absolut ingenting. Mot kvällen begav jag mig dock mot zumba och tur var väl det för det fick både energin och humöret att stiga något extremt. Möttes av en stor kram från Zoe och sedan en glad Lenáh och dem båda fick mig att börja le. Himla roligt det där med zuma. Och jobbigt.

Efteråt gick jag och Lenáh och satte oss på samma bänk, i samma park som förra veckan och pratade. Jag tror det är början på någonslags tradition det där. Hon får mig alltid att skratta och nu har vi båda suttit och gjort upp planer för lovet. För det skrämmer mig faktiskt att jag ska vara ledig i tio veckor och inte ha tryggheten som ni där hemma ger mig.

Idag har vädret varit underbart och efter första examen gick jag, Din, Katie och Zee till KFC och käkade lunch innan vi skrev ytterligare ett prov. Resten av dagen har jag tillbringat i "the gardens" och legat på en gräsmatta och försökt plugga samt hoppat på läskburkar med värdsyster (dem behövde nämligen mosas för att kunna återvinnas haha).


Bild från safari-touren på mig och Klara vid Whiteheaven beach. Det går inte en dag utan att jag saknar den där resan.

En helg i en annan by

I lördags ställde jag alarmet på 5:30 för att hinna med tåget till Melbourne som avgick 7:10. Så går det när man bor ute på landsbygden och vill se lite storstad. I alla fall. Vid stationen mötte jag upp Dani, Karuna och Jorge som alla är utbytesstudenter eftersom det var det som var syftet med denna Melbourne tur, att möta folk från hela världen och prata av oss lite. Efter 2 h och 20 min på tåget kom vi fram till Melbourne. Jag har aldrig sett mig själv som en storstadstjej men jag blir helt lycklig varje gång jag ser byggnader som är högre än två våningar och fler människor än 5 på gatorna. Vid stationen mötte vi i alla fall upp människor från alla möjliga länder, Arianna från Italien, Fredrik från Sverige (svenskan klingar konstigt i öronen), Mark från Finland, Marcelo från Chile, Anton från Tyskland, tjejer från Mexcio osv. osv. En liten aussie hade också smygit sig in i gruppen. Planen var egentligen att åka till Luna Park (typ som gröna lund) men regnet satte stopp för detta. (Det har tydligen aldrig regnat såhär mycket här någonsin enligt mina aussievänner). Så istället blev det lite sushi- lunch i stan (det är ju så fantastiskt billigt här) och lite åkande på diverse tåg runt i staden. Slutligen hittade vi en "turistbuss" vi hoppade på och satt där och pratade medan regnet öste ner utanför fönstrena. Slutligen åkte vi till en enorm, helt galen spelhall i mitten av Melbourne där vi tillbringade sista timmen innan vi var tvunga att bege oss tillbaka till tåget.

Vi sa hejdå till största delen av gruppen på tågstationen men istället för att hoppa på ett tåg till Ararat åkte jag med Mark och de två mexikanska tjejerna hem till Marcelo som bor i Castemaine. Där spenderade vi kvällen framför en brasa, brevid (och i för vissa) en pool tillsammans med sköna människor. På söndagen åkte jag tillbaka till Melbourne och hade alldeles för mycket tid där innan mitt tåg skulle gå så jag vandrade mest bara runt och njöt av att vara anonym. Att gå på gatorna och inte träffa på folk jag känner. Att titta i affärer som är stora och att sitta på cafeer och fika. Storstadslivet passar mig nog trotsallt bätte än lilla livet på landet. Men under det här året är det ändå väldigt, väldigt skönt att bo i en liten by. På sätt och vis. Allt har väl sina för och nackdelar. Klockan 18:08 kunde jag slutligen sätta mig på tåget och tillbringade den mesta av tiden där sovandes.

Jag kan inte säga annat än att denna helg har varit väldigt, väldigt bra.

30 grader och regn

Lite rörig dag men nu är det helg och imorgon ska jag få träffa fina safaritour- människor igen. Åh så bra det kommer bli. Förövrigt var det sista skoldagen idag innan lovet. Här existerar det ingen skolavslutning utan idag var sista dagen med vanliga lektioner och sedan är det exam- week. Så nästa gång jag bär en skoluniform har jag varit här halva min vistelse. DET är en konstig tanke.


Bild från förr förra helgen. Brodie, jag och Zoe.

Deb

Upptäckte precis att jag inte alls berättade om "the debutant ball" som ägde rum samma helg som jag åkte på safarituren! Min svenska börjar gå i botten och tröttheten gör den inte bättre så ni får ursäkta denna röra. Hoppas ni får en hyfsat tydlig bild vad det handlar om ändå!

Paren som gör själva balen bjuder in sina vänner som blir placerade längs bord som är uppställda längs väggarna i salen, alla uppklädda i cocktailklänningar och kostymer. Sedan presenteras varje par uppe på scenen och går sedan ner för trappan tillsammans (stegen som alla fasar för) och ställer sedan upp i en rad på golvet. Sen väntar några danser i ring runt i salen innan alla andra är välkomna upp på golvet för att fortsätta dansandet. Men the deb är så mycket om allt INNAN själva kvällen. Tjejerna satsar en förmögenhet på denna bal. Klänning, skor och smycken ska köpas, hår, smink och naglar ska fixas av proffs samt fejkbränna. Sedan ska det köpas present till ens partner samt fixas fotografier av proffsfotograf. Allt handlar egentligen bara om tjejen, killarna är mest bara där som partner och stöd haha.

När alla par hade dansat klart var det somsagt dags för oss åskådare att delta och jag blev genast uppdragen på dansgolvet av euntisiatiska människor som ville visa mig hur dessa pardanser går till. Så där cirkulerades det runt tilll countrymusik och jag kämpade för att hålla balansen i mina för stora klackar. Fick också lära mig en speciell typ av dans där alla står på rad och kickar med fötterna i olika mönster som ALLA kan. Välkommen till the countryside kan man lugnt säga. Men det är roligt. Så himla roligt. Fick mig väldigt, väldigt många skratt den kvällen och gick hem med en sådan där bra känsla i kroppen. Blev väl en perfekt start på det där lovet som sedan visade sig bli så himla fantastiskt.


Kate, jag, någon, Maddy, Zee (deras deb-kväll), Demi, Gab, Din, Monique

Maddy och Jackson

Alla åldrar, alla dansande.

Photos from Maddy

Tiden går så snabbt och så långsamt på samma gång

Eftersom jag drabbats av ytterligare en förkylning så blev jag hemma idag för att samla energi. Vette f*n vad som har hänt med mitt immunförsvar... ute lyser ju solen och värmen kommer allt mer så denna sjudom känns lite överflödig. Det ska bli 32 grader på fredag! Och i skolan har dem börjat sätta upp juldekorationer... det är så himla, himla konstigt. Föresten har jag sommarlov om knappt två veckor. Oj vad allt är upp och ner vänt.

I tisdags dansade jag zumba som vanligt fast det blev väl mest till att titta på eftersom jag hostade alldeles för mycket... Men hade ingen lust att stanna hemma så jag pallrade mig dit ändå. Efteråt satte sig Lénah och jag på en bänk och pratade innan hon behövde ge sig av till nästa danspass.

Igår hade vi pizzalunch i skolan för att tacka av Dani, utbytesstudenten från Colombia, som åker hem om ett par veckor. Kändes så himla konstigt att se henne sitta där med tårar i ögonen och titta på bildspel från det gångna året och veta att jag kommer vara den personen om 7 1/2 månad. Jag kommer sakna tjejen. Hon är en sådan där person som alltid går runt och ler. På vägen hem från skolan träffade jag och värdsyster på henne och Karuna (Thailänsk utbytis) så vi satt i parken ett tag och pratade. Det är så himla skönt att prata av sig med lite utbytesstudenter ibland.

På kvällen kom min kontaktperson förbi och tog med mig bort till galopphästarna igen. Jag blir sådär töntigt glad varje gång jag ser en häst igen haha


year 11, avslutningsfoto för Dani. Visst är fina fina i våra skoluniformer? Det är först när jag ser bilder som denna som det faktiskt går upp för mig hur annorlunda allt är...

I en by i bergen

Helgen tillbringades i en liten by i bergen kallad Bright tillsammans med värdfamiljen. Efter fem timmar i deras gröna hotrodbil nådde vi motellet och oj vad det var många bilar där. Lite var det som att förflyttas tillbaka femtio år i tiden. En ny värld är det. Det var intressant att bara titta på alla människor som tagit sig till den där platsen. Alla iklädda jeans och t-shirt med tryck från diverse bilfestivaler samt att dem flesta även hade tatueringar, skägg, mustach och en öl ständigt hållandes i ena handen. Avgaser blandades med lukten från alkohol och överallt fanns dessa bilintresserade (besattta) människor. På kvällen hängde alla på mainstreet för att antingen titta på eller åka runt i bilar. Runt. Runt. Runt. Men jag slogs av hur glad jag är att jag ändå får se allt det där. För denna helg har verkligen något helt HELT annorlunda.





Melbourne Cup

Nu drar jag iväg på weekend semester med familjen upp i bergen tillsammans med deras vänner och bilar. Men här har ni i alla fall två bilder från tisdagen jag snodde från Klara.


Melbourne Cup

Vi lyckades även träffa på Mark från safarituren för lite tidig middag.


Imorgon. DÅ.

Hade sett fram emot en solig och varm helg men icke. Det blev både regnigt och kallt. Fredagen tillbringade jag hos min äldsta värdsyster där hon hade en "väskparty". Japp. Precis likadant som "klädpartyt" bara att åldern på denna grupp var lite yngre. Dock hade jag regäl huvudvärk efter värmen under förmiddagen (som dock försvann alldeles för snabbt) och låg mest och tyckte att livet var jobbigt. Och av någon anledning var jag tydligen tvungen att åka med. Jaja. Så kan det gå.

Åkte till Zoe på lördageftermiddagen och hängde med henne och Gab ett tag tills Brodie och Annai kom. Sedan blev det middag på Sicilians (den lokala resturangen, nog det enda alternativet haha) och sen hem till Zoe igen där vi stannade ett tag innan vi sedan åkte iväg på födelsedags partaj. Har varit med om roligare kvällar här men mot slutet blev det i alla fall braaaaa. När vi kom hem var vi dock fortfarande pigga och satte oss framför brasan och pratade. Länge. Var nog det finaste på hela kvällen. Utanför smattrade regnet mot taket och kylan var inte så påtaglig eftersom elden värmde upp oss.

För någon timme sedan var jag ganska uttråkad. Dock ändrade ett telefonsamtal från Klara det väsentligt. Vi ska till Melbourne cup imorgon!! Det mest spontana jag gjort under hela min vistelse här. Det är ganska svårt att vara spontan här nämligen. Men nu är jag taggad som tusan. WOHO. Nu kör vi.

Måste dock sova. Tåget avgår 7:10 imorgon. Wops.

RSS 2.0