Swimming Carneval och lite fotografering

Veckan har flutit på i snabt tempo och konversationerna under rasterna har mest handlat om "the swiming carneval" och vad alla ska klä ut sig till. Det har också inneburit att eftermiddagarna har tillbringats i bland annat Monique och Demis sällskap eftersom vi förberett kostymer. Alla year 12s får nämligen i uppdrag att klä ut sig i sitt lags färg...

Så igår var det dags för "den stora dagen" och såhär fina blev Jag och Mon:


Jag, Mon och Demi som tomte med sina julklappar. Zee som pärm, Gab som sjöfigur, Mollie som militär, Katie som något sjöliknande, Maddy som superwomen och Kate som simmare.

Sen drog dagen igång och själv tävlade jag i 50 meter bröstsim, 25 meter bröstsim och "big bomb". Tro det eller ej, men Mollie och jag kom på delad första plats i 25 metern.



Resten av dagen hejades det en hel del och skrattades lika mycket. Efteråt var vi alla trötta men glada och i princip hela year 11 och 12 hängde sedan på Maccas (Donken) i någon timme innan vi alla delade på oss.

Idag vaknade jag alldeles för tidigt och vid tolv tiden trillade Lenah och Demi in eftersom Lenah behövde hjälp av mig, Zoe och Demi i ett fotoprojekt hon håller på med i skolan och hon bad oss att "modella" för henne. Så efter någon timme av hårlockande och sminkande åkte vi iväg till en vacker kulle som ligger precis ovanför Green Hill lake och hängde där i ett par timmar och tog massa foton i lantlig miljö. Lite såhär såg det ut:








Finns närmare bestämt dryga femhundra bilder att välja emellan...

Nu sitter jag och tittar på föräldrafällan med Zoe och Lenah. Skriver väl snart igen. Ha det fint sålänge!


HELG

Helgen var sådär underbart mysig som vissa helger blir när regnet öser ner och läxorna tränger sig på. Fredagkvällen blev otroligt lyckad och skrattfylld och när vi alla fått i oss massor av god mat var ingen av oss sugna på att stänga in oss i en biosalong så vi beslutade oss för att åka hem till Zoe (och mig kanske jag ska säga?). Så vi sprang igenom regnet till Safeway istället för att köpa godis och popcorn, sen hyrde vi film, åkte hem och blåste upp madrasser och bara hade en riktig myskväll.

Zoe, Claudine, Lenah, Gab, Annie och Katie

Gab och Annie

På lördagmorgonen vandrade jag och Lenah som planerat tillbaka till Sicilians och där mötte vi upp Demi, Monique och Anna. Efter någon timme av ännu mer prat och mys promenerade jag och Lenah iväg till videouthyrningen igen och gick ut därifrån några minuter senare med 8 desperete housewifes avsnitt. Sedan blev det till att ta bussen ut till henne (BUSSEN. FRIHET. ÅH) även fast Muffy givetvis var tvungen att plocka upp oss eftersom det tar uppåt en timme att gå från busstationen till hennes hus... Resten av kvällen spenderade vi i alla fall framför 5 av dessa 8 avsnitt. Bra kväll. Jättebra kväll.




Morgonen därpå åkte vi med Muffy in till Melbourne och tog oss till inte mindre än IKEA. Åh köttbullar och lingonsylt. I matkön hittade jag givetvis några svenska backpackers som var från skåne vilket gjorde att det blev ännu svårare att prata svenska. Jag kan verkligen inte prata längre. Kom på mig själv med att lägga in engelska ord i varannan mening. Efter att ha inhandlat flädersaft, daim, godisfiskar och ballerina åkte vi in till city igen och shoppade lite småsaker innan jag hoppade på tåget och tog mig hem.


Lenah, köttbullar och lingondricka på IKEA

Idag var det skola och jag hade min första lektion i Psykologi vilket är så otroligt intressant!!! Helt faschinerad. På lunchen bjöd jag på den lilla glöggen jag har kvar vilket alla tyckte smakade okej, konstigt, men okej. Daimen älskade alla. Efter skolan blev det en tur till gymmet med Zoe och sen har jag suttit här och pluggat drama.

Vardagslycklig

Veckan flyer på i vanligt tempo fast med skillnaden att jag har betydligt roligare ämnen i skolan och en otroligt mycket finare familj att komma hem till än förra året. Ja. Tummen upp för denna termin.

I tisdags hade jag min första danslektion på vad kan det vara? 2,5 år? Åh så roligt det var. Kom hem efter två timmar av baletthopp och jazz som jag visserligen misslyckades totalt men humöret var i alla fall på topp. Så nu ska jag ta mig ner till nedervåningen som förtillfället är tom på möbler och passar perfekt för dans och sen ska jag träna, träna, träna.

I onsdags gjorde jag inte så mycket mer än att plugga och åka till gymmet och simma med Zoe och Cal.

I torsdags följde jag med min värdmamma och Zoe till hennes netball träning. Kommer ev. vara med och träna med laget. Netball är förresten en sport som liknar basket, fast man får inte tribbla med bollen utan passar bara mellan medspelarna i snabbt tempo. Så egentligen är det väl inte sådär jättelikt men det är nog det närmsta jag kan komma en bra förklaring.


(Google bild på netball)

Idag har jag vandrat runt längs mainstreet med Katie, Zee, Mollie och Gab och om någon timme ska jag iväg på middag och bio med ett litet tjejgäng på sju personer.

Imorgon ska jag käka lunch med lite fler fina vänner och sen hyra en hel säsong av desperete housewifes och åka hem till Lenah och ha maraton.

Jag är väldigt kreativ förtillfället vilket kan bero på att jag senaste dagarna mest suttit och ritat, gjort dramaövningar och mediterat under religionsklasserna. Däremellan har jag haft study time utan något att studera samt lite sports and rec där vi mest söker på lagar och relger i datorsalen. Lägg till någon timme engelskaundervisning med filmanalys av svartvit film så har ni min skolvecka. Jobbigt eller hur? Nej. Det har blivit så kreativt och icke- hjärnansträngande att jag tog mig iväg till Mrs Bunting (nog en av jordens coolaste personer) som är year 12 coordinator och bad om att få läsa lite psykologi också. Annars kommer jag inte kunna tänka när jag kommer hem...



Det är lite tomt i huset med bara en värsyster

I lördags träffade jag upp Lenah för lunch och sen promenderade vi till videoaffären och hyrde två filmer vi sedan tittade på. Mot kvällen bar det iväg till Fi's farm tillsammans med hela familjen där Georgies närmsta vänner med familj väntade för att samlas en sista gång innan de försvinner åt olika håll i Australien och världen. För igår flyttade Georgie in på Uni i Ballarat. I ett litet studentrum med vita tegelväggar i ett hus på ett område med kanske 7 andra likadana hus. Hon kommer ha det roligt där.

Nu har jag precis ätit middag efter att ha följt med Zoe och Gab till gymmet där jag tittade på medans de var tränare i gymnastik. Imorgon kör dansen igång= taggad tjej som skriver.

Puss sålänge

Retreat Camp

Efter en dryg timmes bussfärd genom lantliga lanskap rullade vi in på en liten grusväg mitt i skogen. Såsmåningom dök gräsmattor och små hus upp, mitt ute i ingenstans och det var också där det visade sig att vi skulle stanna. Åh vilken liten vackert plats det var, med bergen som omslöt anläggningen och en liten sjö som stäckte sig in i skogen.

Sen började allt det som retreat skulle handla om, sammarbete och reflektion. jag och min lilla aktivitetsgupp begav oss därför iväg för "low rope course" och några timmar senare ut i skogen med cykel för att hoppa mellan stock och sten, över små vattendrag balanserandes på små broar och upp för backar. På kvällen väntade fler reflektioner och sen en natt med alldeles förlite sömn. Morgonen därpå innehöll fler aktiviteter såsom canoing och bushwalking. Dock lyckades jag och Kate sammföra dessa aktiviteter på att mycket fint sätt och körde på "bush- canoing" istället. Det var kul.

På kvällen hängde hela årskursen i samlingrummet och åh så jag skrattade. Dagen därpå spelades det volleyboll innan vi slutligen satte oss på bussen och åkte tillbaka till Ararat. De där tre dagarna var väldigt givande och jag pratade med många människor jag knappt visste fanns i year 12. Men det är väl så när det är murar höga som hus byggda mellan alla grupper av människor. Det var i alla fall väldigt, väldigt bra att lära känna alla bättre under de där tre dagarna.







Kontraster

Retreat var två nätter och tre dagar av väldigt många skratt och väldigt mycket välmående. Skriver om det imorgon.

Idag hade jag min första dramalektion och kontrasten från andra lektioner var extrem. Klassen består av cirkus 9 personer som alla känt varandra sedan länge och jag vet knappt namnet på någon av dem trots att jag varit här i över 6 månader nu. Läraren är helt spårad och hon inledde lektionen med att få hela gruppen att dansa runt i klassrummet, tro mig, det är inte något som händer ofta at Marian College. Annorlunda är nog det ordet som bäst beskriver den där timmen i dramarummet. Men det ska nog bli bra tillslut.



God natt.

Första dagen i skolan visade sig bli ganska bra ändå. Klockan stod på sju och jag tog mig faktiskt ut på joggingrunda det första jag gjorde. Med jogging-byxorna ut och in visade det sig efter ett tag, ungefär samtidigt som jag vaknade på riktigt skulle jag nog säga. I skolan möttes jag av leende människor och tyckte allt kändes bra. Sen kommer lunchen med skvaller och bara massa strunt och då blev jag väl mest bara trött igen. Men det känns bra ändå. Jodå. Det gör det.

Idag åt jag frukost med Lenah och Zoe på bageriet och sen har jag mest bara myst runt och lyssnat på regnet utanför fönstret. När det blev eftermiddag träffade jag upp Tom och vi vandrade runt bland Ararats små gator innan vi träffade Anna hemma hos honom.

Även fast himlen fortfarande är grå och temperaturen mest bara sjunker så känns allt faktiskt väldigt bra.


Last day of holidays

Idag har jag varit ute och sprungit med familjens pigga hund Edie, ätit lunch med mina värdsystrar, värdmamma och värdmorföräldrar samt fixat det sista inför skolstarten imorgon. På eftermiddag trillade Blake, Jaydan, Jenny, Tom och Jack in för att hänga vid poolen. Tills det började regna och åska det vill säga... Då flyttade vi in under tak för att sedan beställa pizza och mest bara ha det väldigt trevligt.

Lite känns det som att dett är första dagen i skolan imorgon igen. Men det är väl kanske dags att återgå till någon slags rutin nu. Jag gillar inte rutiner. Fast något med year 12 ska tydligen vara annorlunda säger alla. Att det ska vara det värsta och bästa året hittils i livet. Att samtidigt som man pluggar sönder sig så har man så fantastiskt roligt. Att gamla fiender blir vänner, Att folk växer upp och mognar. Hurvida det stämmer eller inte, det återstår att se. Jag vet bara att detta sommarlov har varit fantastiskt roligt och minnesvärt och jag helst skulle vilja att det pågick ett tag till... fast så är det väl alltid?


BIG day out

Efter att ha tagit kvällståget till Melbourne med Tom, Joel, Pete och Gab vaknade jag upp i ett varmt rum och sen var det bara att tagga igång för festival!

På morgonen strömmade det ut enorma massor med människor från tåget. 52 000 människor var där. Det var 40 graders värme. Musik mellan 11 och 11. Det var varmt. Väldigt varm. Men roligt, det hade jag. Framförallt när solen så småningom gick ner och det gick att andas igen. Då pickade vi av fler band samt gick på silence disco där alla dansar runt med hörlurar. sällan har jag varit så trött som när jag trillade i säng hos Lina efter att ha irriat runt i Melbourne efter rätt tåg med en mobil med värdelöst batteri.





På måndagen mötte Lina och jag upp Klara och åt lunch med dem båda. Sen var det bara att möta upp alla Ararat människor på tåget och sen åka tillbaka till min lilla by.





Igår hängde Lenah här ett tag och mest satt vi vid poolen med Cal och Zoe. Om det fortsätter vara såhär varmt kommer jag nog aldrig kliva upp därifrån. Idag har jag mest fixat massa småsaker jag inte hunnit göra under lovet och snart ska jag med familjen på släktmiddag.

Förresten har Georgie köpt en minimal hundvalp som helst leker med mitt hår och inte är så sugen på att vara med på webcamera bild. hon är i alla fall världens sötaste.









RSS 2.0