International tea

Idag var jag och Lenah på middag med folk från hela världen som alla på olika sätt hamnat i Ararat. Otroligt intressant! Vi alla tog med oss lite traditionell mat vilket slutligen blev en blanding av allt från grytor från Sri Lanka till fransk chokladkaka. Även fast jag och Lenah nog var minst tio år yngre än alla andra hade vi det ändå jätte trevligt- kulturella utbyten är faschinerande och det känns som att detta kommer öppna nya dörrar för fler möjligheter. Det är ju inte varje dag man får en öppen inbjudan till att åka och dricka pakistansk te när som helst, gå på matfestival eller föreläsa om Sverige inför year 9s.

Kameran glömde jag i väskan men här kommer i alla fall en bild från i söndags då jag, Zoe och Cal satt och spelade Monopol i ett par timmar i eftermiddagssolen.

Athletics Carneval

Idag har jag hoppat runt i cheerleadingkläder under "athletics carneval". Alla tjejer i Xavier- det röda laget jag är en del av hade nämligen fått i uppdrag att heja så mycket vi kunde; Jag, Demi, Monique, Maddy och Kate tog det hela så långt att vi fick kostymer gjorda. Under dagen dansade vi runt, skrattade mycket och mest av allt gjorde det cheerleadersär bäst på- hejade massor. Dock var jag ju tvungen att delta också och lyckades i alla fall komma trea bland tjejerna i min åldersgrupp i längdhopp samt tvåa i relayet på 100m/var som jag, Demi, Monique och Maddy sprang i. Åh så jag tycker om denna typ av event!


Gab som grön cheerleader och Claudine som avatar.






Footy

Igår gick jag upp alldeles för tidigt och tog tåget in till Melbourne. Jag som hade planerat att sova på tåget fick ändra planen eftersom jag på ditvägen satt och pratade med personen brevid mig i 1,5 h och på hemvägen med annan annan person lika länge. De är pratglada dessa aussies och det är faktiskt förträffligt trevligt.

I Melbourne träffade jag i alla fall upp Klara och hennes kompis Sam för att gå på Footy. Min värdfamilj hade sagt åt mig dagen innan (då hela skolan hade på sig footy- jumpers istället för uniform) att jag fick heja på vilket lag jag ville- bara det inte var Collinwood eftersom de då skämtsamt sagt "Because if you do- we'll kick you out!". Jag kunde inte riktigt hålla mig för skratt när jag på tåget sen inser att varenda människa var iklädd svart- vitt och att Sam givetvis var ett troget fan till det laget... Inte mycket att göra. Omgiven av Collinwood fan på läktaren satt jagi alla fall och familjen förlät mig (:

Vid 6- tiden tåg jag tåget hem och blev 2,5 timme senare upplockad från stationen av min värdmamma och sen bar det iväg på 21års fest med familjen. Det är så annorlunda här- här samlas alla åldrar tillsammans för att fira. Trots att jag knappt kände någon där hade jag ändå en bra kväll.







Sen sist jag skrev har jag...

...hängt med massor av härliga människor hemma hos Monique framför en liten brasa med en nattsvart himmel och med en måne som lyse.


Gab och Zoe

Deniz och Lenah

...varit på middag på Sicilians med alla year 12s och lärare. Mest satt vi bara och skrattade, hade fotokrig och åt massa, massa mat. Såhär såg det ut:


Joel och Gab firade att de varit tillsammans i ett år

Maddy, Mollie, Clare, Jack, Blake, Joel och Gab

Katie och Zee

Jack och Blake

Jag och Maddy

... och idag har jag hoppat runt hela eftermiddagen i the theatre hall med min drama grupp och skapat karaktärer för esemblen vi ska framföra om några veckor. För att sedan hoppa hela vägen hem med Caitlin som sällskap. För att sedan hänga med Lenah, Zoe och Cal här och kasta netball innan Lenah och jag promenerade ner för mainstreet för att dansadansadansa.

Nu ska jag sova!

Kärlek


Studio Art Excursion

Jag har haft en väldigt bra vecka. I tisdag gick jag halvdag och på eftermiddagen mötte jag upp Corey för att köpa grejer till dramaworkshopen vi gemensamt var ansvariga för. Det innebar massa tid på "the reject shop" och ut kom vi sedan med bubblewrap, fjädrar, sprejgrejer, slime. Ja alltmöjligt. Förvi hade nämligen i uppdrag att skrämma livet ur våra kära klassmedlemmar. Så på onsdagmorgonen åkte vi till skolan en timme förtidigt och sedan sprang vi runt i klassrummet och la ut grejer på golvet, fixade belysning och tände rökelser. Sen satte vi på klasskamraterna ögonbindlar och sen fickvi skrämma dem så mycket vi kunde. Och vara så arga på dem vi kunde. Det innebar att jag fick stå och skrika på svenska och tro mig- det var kul.

Igår var det Studio Art excursion till Melbourne och det var en fantastisk dag. På tågresan lärde jag folk svenska och åh. Om jag visste hur man laddar upp en film skulle jag göra det... tyvärr har jag interiktigt listat ut det än. Någon som vet? Så här såg dagen ut i alla fall:


Sarah och Jordan chillar på The National Art Gallery of Victoria


Katie och Dart Vader


Melbourne

Julia, Sarah, Jordan, Katie och Oliver på den mysiga lunchrestaurangen "hells upstairs"

Mer av Melbourne

Vi besökte två gallerier, en utställning skapad av studenter, en utställning om hur japansk film skapas och Melbourne fantastiska bibliotek. Sen fick vi fritid och drog iväg till "Retrostar" som är i princip den coolaste butiken jag någonsin sett. En second hand affär med precis allt. Skulle kunna spendera en förmögonhet där och igår blev jag ett par solglasögon, en tjocktröja och en byxdress rikare. Åh.

På det stora hela- estetmänniskor är bäst och under dagen skrattade jag så magen krampade. Strålande dag.

Semlor och trevligt sällskap

Den gångna veckan har inneburit promenader, dans, springtur i regn och annat som tillhör vardagen. I onsdags var det "ash wednsday" i skolan vilket betydde att vi fick ett kors ritat i pannan av aska som vi behöll hela dagen. Som en del i denna tradtition ger varje katolik upp något för 40 dagar här (lite alternativt till fastan), allt från McDonalds till att vara ledsen. Det var en intressant och annorlunda upplevelse att sitta och be böner och välsigna varandra i en stor ring bestående av alla year 12s och sedan kliva ut i korridoren och se hur varenda elev på hela Marian College hade ett likadant kors i pannan. I torsdags var jag på begravning eftersom min värdfarmors partner avled i förra veckan vilket har slagit familjen ganska hårt. I fredags fikade jag med Lenah, Claudine och Demi och myste med värdsystrarna.

Båda mina värdföräldrar har varit borta över helgen så det har varit jag, Zoe och Georgie här och i lördags eftermiddag kom Klara för att stanna två nätter. På det stora hela har vi inte gjort mycket mer än att titta på väldigt många filmer. Igår lagade vi dock middag till Zoe, Georgie och Peely för att sedan baka semlor. Nu ska jag titta på ytterligare en film med Zoe, Annai och Cal. Puss sålänge!








Photos by Lenah

De senaste dagarna har jag...

... hängt med några helt fantastisk härliga människor hos Claudine

Annie, Katie och jag

Monique, Demi, jag, Claudine, Annie och Katie

Jag, Micheal och Lenah

Firat Jon som fyllde 17


Jag, Tom, Tom, Hughie och Luke

Sovit hos Claudine

Umgåtts med familjen

Åkt ut till Lenah och Annie


Jag och Lenah

Åkt med dem båda till Hughie och spelat kort med ett gäng härliga grabbar

Denna helg har jag verkligen förstått vilka otroligt fina människor jag omges av och hur mycket jag kommer sakna dem när jag åker.




MSAC- tredje försöket att publicera

Igår åkte jag med min sports and rec class till Melbourne för att gå rundvisning på MSAC som är en enorm gym- anläggning. Klassen som bara består av ca tio personer fick åka dit eftersom Physic- klassen behövde fylla bussen... Det betydde att vi egentligen bara fick en gratistur till Melbourne utan något i skolväg. Förmiddagen tillbringades nämligen i centrala Melbourne bland affärerna och eftermiddagen tillbringades på MSAC. Anläggningen var verkligen stor, med fyra pooler, pingisplaner, badmintonplaner och allt annat i träningsväg. Där fick vi en detaljerad rundvisning som faktiskt var riktigt intressant. Sen bar det iväg hemmåt och på bussen satt vi mest och spelade spel under de nära tre timmar det tog att åka hem.

I övrigt har veckan varit fin. Spelat lite basket med Tom, varit på middag hos morföräldrarna, simmat lite på gymmet och nu har jag precis klarat av zumbadans och styrketräning med Zoes Netball- lag. Finfint det.




RSS 2.0